Meny

Russerne tester raketter

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Russland gjennomførte nylig vellykkede tester av interkontinentale missiler. Målet er at de skal erstatte aldrende raketter fra sovjettiden.

RS-24-raketten, som russerne nylig testet. Foto: AP Photo / Scanpix.

En missil av typen RS-24 fløy nylig 7000 km før den traff målet sitt lengst øst i Russland, skriver BBC.

Senere ble samme type missil avfyrt fra en ubåt lokalisert i Barentshavet mot det samme målet.

Russlands president Vladimir Putin har tidligere advart om at Russland igjen vil rette sine raketter mot mål i Europa dersom USA gjør alvor av sine planer om å bygge et rakettskjold i Europa. Striden om USAs rakettskjold har forsuret forholdet mellom de to stormaktene.

Målet med rakettskjoldet er å beskytte mot et atomvåpenangrep fra Iran.

I et intervju med avisen Corriere della Sera innrømmer Putin at Russlands svar på rakettskjoldet betyr en fare for at våpenkappløpet i Europa settes i gang igjen.

Nyhetsbyrået Interfax skriver at RS-24 kan utstyres med minst tre atomstridshoder. Russerne hevder at de kan penetrere ethvert forsvarssystem.

General Nikolai Solovtsov har tidligere hevdet overfor Interfax at Moskva når som helst kan igangsette produksjon av kort- og mellomdistanseraketter, som et svar på USA europeiske planer.

ABC Nyheter har prøvd å få bekreftet disse planene fra Russlands ambassade, men har ikke lykkes med dette.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus