Meny

Flertall vil ha soldatene hjem fra Afghanistan

Flyet som bragte forsvarssjefen og andre fra Norge til julefeiringen i Camp Meymaneh. Foto Øystein Stavdal Paulsen / FORSVARET / SCANPIX

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et flertall av dem som har bestemt seg mener at Norge bør trekke tilbake soldatene fra Afghanistan.

48 prosent av befolkningen sier ja til at Norge skal hente soldatene hjem, mens 39 prosent mener at Norge ikke bør trekke sine styrker ut av Afghanistan. 13 prosent svarer vet ikke i meningsmålingen som Sentio har utført for Nationen.

Tallene er identisk med det som kom fram i en meningsmåling i Klassekampen i november.

– Stortinget og de folkevalgte er fullstendig i utakt med folkeopinionen. Dette viser at det er nødvendig med en seriøs debatt om Afghanistan i stedet for å drømme om en annen folkeopinion, slik enkelte militære har gjort, sier Erling Borgen, en av de 25 initiativtakerne til aksjonen Hent soldatene hjem.

Et flertall av velgerne i alle de tre regjeringspartiene sier nå at de ønsker å trekke soldatene ut. Det samme er tilfellet for Fremskrittspartiet.

Kun i Høyre, Venstre og KrF er det flertall for å beholde soldatene i landet.

Forsvarsminister Anne Grete Strøm-Erichsen (Ap) sier til Nationen at hun skulle ønske oppslutningen om norsk tilstedeværelse i Afghanistan var større.

– Men jeg vil understreke at et enstemmig storting står bak oppdraget. Jeg vil ikke si at Stortinget og regjeringen handler i utakt med befolkningen. Jeg vil heller si at det er en forpliktelse til å informere mer om hvorfor vi er der, sier hun. (©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus