Winehouse må møte i norsk rett

(Foto: Scanpix)
(Foto: Scanpix)
 
Artikkelen fortsetter under annonsen

Soulstjernen Amy Winehouse må møte i Gulating lagmannsrett 29. februar for å forklare seg om sin bergenske narkobot.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet i Bergen fikk nylig medhold i Gulating lagmannsrett i at Amy Winehouse må møte personlig for å forklare seg om hva som skjedde da hun og ektemannen ble tatt med narkotika under sitt bergensbesøk i oktober, skriver Bergens Tidende.

Både Winehouse, ektemannen og hennes egen frisør ble pågrepet inne i et rom på Hotell Norge. De skal ha røykt marihuana og tapet over røykvarsleren. De tre ble tatt med over syv gram av det lettere narkotiske stoffet.

Winehouse nektet å ha hatt noe med narkotikaen å gjøre, og hevdet frisøren eide det. Likevel skrev hun og de to andre under på at de godtok et forelegg på rundt 4.000 kroner for overtrampet.

Senere har Winehouse hevdet at hun ikke visste hva hun skrev under på. Gjennom sin bergenske advokat, Ole Kvelstad, hevdet stjernen at boten kunne skade karrieren, blant annet ved svekkede muligheter for innreise til USA.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nå blir det opp til retten å vurdere hvorvidt Winehouse ble lurt da hun signerte politiets forelegg.

– Vi er fornøyd med avgjørelsen. Det hadde blitt håpløst for retten å avgjøre denne saken uten at de tre møter personlig, sier politiadvokat Rudolf Christoffersen. (©NTB)

Les plateanmeldelser her

Les mer musikk her

Les Full av fuzz her

Les Lyttelua her

Les Retrohue her