Sulten vinner over nødhjelpen i Darfur

16,1 prosent av barna i Darfur er underernærte viser en ny rapport fra FN. - Ikke glem oss, ber kvinnene i flyktningeleiren Otash i Darfur. (Foto: Bibiana Dahle Piene/SCANPIX)
16,1 prosent av barna i Darfur er underernærte viser en ny rapport fra
FN. - Ikke glem oss, ber kvinnene i flyktningeleiren Otash i Darfur.
(Foto: Bibiana Dahle Piene/SCANPIX)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Antallet underernærte barn har steget kraftig i Darfur det siste året, på tross av at verdens største nødhjelpsoperasjon gjennomføres i regionen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

En ny FN-rapport viser at 16,1 prosent av barna som er rammet av konflikten i Darfur, vest i Sudan, er feilernærte. Andelen feilernærte barn har økt fra 12,9 prosent i fjor, på tross av at mer enn 12.000 hjelpearbeidere er på plass i Darfur.

– Systemet fungerer ikke som forventet, sier Jean Rigal, lederen av Leger uten Grensers avdeling i Sudan til Herald Tribune.

FN-rapporten bekrefter det hjelpearbeidere har påpekt i flere måneder: sikkerhetssituasjonen, både inne i store leirer for internt fordrevne og i avsidesliggende områder, er slik at det hindrer nødhjelpsleveranser å nå fram til mange av dem som trenger det mest.

Angrep på hjelpearbeidere og matkonvoier har ført til at et økt antall soner er definert som for usikre til at det er forsvarlig å operere der.

Siden den humanitære krisen i Darfur oppsto i 2003 har FN brukt feilernæring blant barn som et mål på nødssituasjonen og 15 prosent er satt som en krisegrense. I 2005 og 2006 bidro nødhjelp til at andelen feilernærte var under grensen, nå er den derimot igjen passert. (©NTB)