Meny

Venstre vil ha fem års lærerutdanning

(Foto: Scanpix)
 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Venstre vil legge fram et forslag for Stortinget om å utvide lærerutdanningen til fem år.

– Skal lærerne tilby elever i norsk skole verdens beste opplæring, må lærerutdanningen forbedres og utvides til en 5-årig utdanning, sier skolepolitisk talsmann i Venstre Odd Einar Dørum.

Bakgrunnen for forslaget er at internasjonale undersøkelser viser at Norge ligger under gjennomsnittet i OECD-landene både i naturfag, matematikk og lesing, og at norske elever er svakest i Norden i disse fagene.

– Finsk skole har vist oss at lærerne er nøkkelen til en bedre skole. Lærernes kompetanse er avgjørende for skolens kunnskapsformidling og elevenes læring, sier Dørum i en pressemelding, og viser til at Finland for lengst har innført 5-årig lærerutdanning.

Utdanningsforbundet har overfor Kunnskapsdepartementet kommet med innspill til hvordan allmennlærerutdanningen kan forbedres, og har også foreslått å utvide den nåværende utdanningen på fire år med ett ekstra år. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus