Meny

Folks tillit til utenriksministeren faller

(Foto: Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Folks tillit til utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) faller kraftig på en måling som Infact har gjort for VG.

Tilliten til utenriksministeren har falt fra 54 prosent i mai til 45 prosent nå.

Høyre-leder Erna Solberg mener å ha svaret på hvorfor tilliten til Støre er mindre.

- Det kan være at folk har begynt å lytte til hva utenriksministeren egentlig sier. Han er flink til å formulere seg, men han tar veldig mange forbehold. Det er ofte vanskelig å få tak i hva han mener, selv om det høres flott ut, sier Solberg.

Hun mener at dette gjør at Støre framstår som en kommentator som ikke tar klart standpunkt og som ofte helgarderer seg.

Solberg og Jensen

Solberg kan på sin side skryte av at folk har større tillit til henne enn før. 29 prosent sier at de nå har stor tillit til Solberg, mot 25 prosent i mai.

Tilliten til Frps partiformann Siv Jensens øker også, fra 31 prosent i mai til 34 prosent i desember.

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) har derimot mindre tillit hos folk. 34 prosent hadde stor tillit til ham i mai, mens 32 prosent har det nå.

Finansminister Kristin Halvorsens (SV) tillit faller fra 22 til 19 prosent i samme periode, mens tidligere kommunalminister Åslaug Haga (Sp), som nå er olje- og energiminister, kan nyte godt av en økning fra 17 til 20 prosent.

Støre fornøyd

Støre sier i en kommentar via sin kommunikasjonssjef Anne Lene Sandsten at han er godt fornøyd med at så mange som 45 prosent av de spurte har stor tillit til ham.

På den samme målingen har folk også blitt spurt om hvem de ideelt vil ha som statsminister. Hver fjerde spurte vil ha Stoltenberg, mens hver femte foretrekker Støre. Like mange mener Siv Jensen er redningen, og 11 prosent setter sin lit til Solberg. 4 prosent mener finansministeren er best egnet til å styre landet, mens 3 prosent foretrekker Haga. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus