Meny

Doblet antall pilegrimer

Foto: Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Omtrent dobbelt så mange kristne pilegrimer har funnet veien til Betlehem i forhold til i fjor, opplyser byens ordfører.

Etter flere års laber interesse opplever byen på Vestbredden nå et oppsving i forbindelse med julefeiringen. Den israelske muren og den vanskelige sikkerhetssituasjonen ser ikke lenger ut til å skremme turistene bort fra Jesu fødeby.

- Mellom 25.000 og 35.000 pilegrimer og turister kommer til å være her i dag og i morgen, dobbelt så mye som i fjor. I dag har vi omtrent 60 til 70 prosent av normal turisme og pilegrimsferder til byen, sier ordfører Victor Batarseh til BBC.

Også handelsnæringen setter pris på oppgangen.

- I år er det mye bedre for turistnæringen enn de sju siste årene. Stemningen er generelt bedre. Det er relativt rolig når det gjelder sikkerhet, sier butikkmannen Jacques Aman til nyhetsbyrået AP.

BBCs reporter konstaterer imidlertid at det er langt færre turister i byen enn for noen år siden, og at de fleste som samlet seg ved Fødselskirken til messe julaften, var lokale innbyggere. (©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus