Meny

Advarer mot egoisme og energisløsing

Foto: Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Paven tok et oppgjør med egoisme og energisløsing under sin tradisjonelle midnattsmesse i Peterskirken.

- Menneskeheten er så opptatt med seg selv, de behøver så mye plass og tid for sine egne ting, at det ikke gir rom for andre, for naboer, for de fattige eller for Gud, sa pave Benedikt XVI under messen natt til 1. juledag.

- Og til rikere folk blir, til mer plass fyller de opp. Og til mindre plass blir det for andre, fortsatte paven som også viste miljøengasjement og mintes biskop Gregory av Nyssa i det fjerde århundre.

- Hva ville han ha sagt om han hadde sett den tilstanden verden i dag er i, med energisløsing og selvisk og hensynsløs rovdrift, undret paven.

Den 80 år gamle tyskfødte paven tente før messen et lys for verdensfreden i ett av vinduene som vender ut mot Petersplassen, før han velsignet folkemengden som besto av pilegrimer, turister og lokale katolikker.

Selve messen innledet han med det latinske «Pax vobis» (fred være med dere), og folkemengdens svar tilbake lød "Et cum spiritu tuo (og med deg også).

1. juledag holder paven sin tradisjonelle «Urbi et Orbi» tale fra en balkong i Peterskirken, der han kommer med sitt budskap «til byen og verden». Talen avsluttes med julehilsener på over 60 språk. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus