Meny

Norsk lastebåt på grunn

I 2003 gikk fraktebåten "Haslo" fra samme rederi på grunn i hvit sektor fra Egerøy fyr syd for Stavanger. Foto: Det Norske Veritas

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En russisk overstyrmann måtte tilbringe julaften i politiets varetekt etter å ha seilt en norskeid lastebåt på grunn.

Den 82 meter lange lastebåten Wilson Garston var på vei fra Norge til Riga med stein og grus i lasten, da den gikk på grunn rett utenfor Helsingborg i 18-tiden på julaften, skriver aftonbladet.se.

Det er ikke meldt om personskader eller synlig lekkasje av olje eller last fra lastebåten, som er eid av det norske småbulk-rederiet Wilson i Bergen.

- Den har gått rett på sandbanken utenfor vesthavna og den står der den står, sier Mattias Hansson i den svenske sjøredningstjenesten.

Hele besetningen om bord på Wilson Garston skal være russisk og den 33 år gamle styrmannen måtte tilbringe natten i politiets varetekt, mistenkt for promille.

- Han er pågrepet, mistenkt for sjøfyll, og vi tar dobbelt blodprøve. Deretter skal han forhøres. Kystvakten skal bistå i granskingen, sier Mats Härle ved politiet i Helsingborg. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus