Oscar Peterson er død

Oscar Peterson er død
Oscar Peterson er død

En av jazzens aller største pianister gikk bort lille julaften. Oscar Peterson ble 82 år gammel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Montreal (NTB-AP): Peterson døde i sitt hjem i en forstad til byen Toronto i Canada, melder den canadiske kringkasteren CBC.

Musikeren, komponisten og bandlederen Oscar Peterson var kjent for sin virtuose teknikk og rakk å spille inn flere hundre album i løpet av karrieren. Han samarbeidet med en rekke av jazzens aller største stjerner, som Charlie Parker, Duke Ellington, Count Basie, Louis Armstrong og Ella Fitzgerald.

Som anerkjennelse for sitt bidrag til jazzmusikken mottok han et stort antall priser og utmerkelser, deriblant hele sju Grammy-priser.

Allerede som tenåring ble han kjent i hjemlandet Canada, men det store gjennombruddet kom i 1949 da han opptrådte i Carnegie Hall i New York. Noen år senere startet han en av jazzens mest kjente trioer sammen med bassisten Ray Brown og gitaristen Herb Ellis.

En annen musiker som har samarbeidet tett med Peterson, er den danske bassisten Niels-Henning Ørsted Pedersen, som spilte i band med den verdenskjente canadieren på 1970-tallet. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus