Storm langs nordlandskysten

<p> Illustrasjonsfoto: Scanpix</p>
 Illustrasjonsfoto: Scanpix

Det raste julaften formiddag full storm langs deler av nordlandskysten, men det er ikke meldt om ulykker.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er Lofoten som har hatt det verst, men det blåser godt mange steder langs nordlandskysten. Vi venter at den sterke vinden vil trekke inn over Troms i ettermiddag, sier vakthavende meteorolog Bård Fjukstad ved Værvarslinga for Nord-Norge.

Fjukstad sier at vinden kommer til å løye mot kvelden og at det da kommer en del snøbyger inn over Nord-Norge.

Mesteparten av mannskapene på plattformene Kristin og Åsgard B på Haltenbanken utenfor Nordvestlandet ble fløyet i land før stormen slo til. Samtidig ble produksjonen på begge plattformene stengt.

- Alt har gått bra der ute. Været ble roligere enn vi forventet og vi starter å fly folk tilbake i løpet av julaften. Da vil vi også starte produksjonen igjen, sier informasjonssjef Geir Gjervan i StatoilHydro.

Det kraftige uværet har også ført til vanskelige kjøreforhold mange steder, og flere fjelloverganger er stengt. Blant fjellovergangene som er midlertidig stengt er europavei 6 over Saltfjellet og riksvei 7 over Hardangervidda.

Veien over Hardangervidda blir ikke åpnet igjen før tidligst 2. juledag.

Også over Vikafjellet i Sogn og Fjordane/Hordaland og Bjørnfjell i Nordland er veien midlertidig stengt, går det fra av nettsidene til Statens vegvesen. (©NTB)

Og her er værmeldingen

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus