Meny

Trusler mot Siemens-varsler

Foto: Scanpix
 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Per-Yngve Monsen, som varslet om smørekultur og korrupsjon hos industrigiganten Siemens og det norske forsvaret, trues på livet.

Monsen mottok i forrige uke et brev der han på det groveste blir sjikanert og truet, skriver Dagbladet.

Brevet er datert Lillestrøm 12. desember 2007, og er underskrevet med «Sine Fraude Fides» (Tro uten forræderi) og navnet «Olga Pettersen».

Brevskriveren gir Monsen skylda for problemene i Siemens, som etter den siste tids avsløringer om smøring av forsvarsansatte risikerer å bli svartelistet av norske myndigheter.

- Du burde skamme deg. Slike folk som deg kan man aldri stole på. Vi hadde en kodeks på Sjøkrigsskolen. «Aldri sladre!» Vi tar problemet i fellesskap, skriver avslører sin egen forsvarsbakgrunn.

"Hadde jeg vært i dine sko, hadde jeg ikke gått ut etter mørkest frambrudd. Det er tusener av gale folk rundt omkring. Det ser du hver dag i avisene. God Jul, måtte du brenne i helvete, avslutter brevskriveren. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus