Meny

Innvandrere har størst tillit til politiet

Innvandrere har størst tillit til politiet

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Innvandrere i Norge har langt større tillit til politiet enn den jevne nordmann. I en undersøkelse svarer 33 prosent at hun eller han har et «meget godt totalinntrykk av politiet». Tilsvarende tall fo

Resultatene kommer fram i en rapport Synovate har laget på oppdrag fra Politiets Fellesforbund.

Rapporten bygger blant annet på en omnibusundersøkelse om tillit til politiet, på integreringsbarometeret, utført på oppdrag fra Integrerings- og mangfoldsdirektoratet, samt Synovates årlige omdømmeundersøkelser, skriver Dagsavisen.

Forbundsleder Arne Johannesen gleder seg stort over resultatene blant innvandrerne.

- Med så stor og massiv kritikk som har vært mot politiet i flere saker, fryktet jeg en svekkelse av befolkningens tillit til politiet og spesielt fra personer med innvandrerbakgrunn.

Dette viser at den enkeltes inntrykk av politiet ikke dannes av mediene, men av det personlige møtet med politiet, og at det tross alt er nærhet mellom den vanlige borger og politiet her i landet, sier Johannessen.

Tilliten til politiet er likevel ikke bedret det siste året om man ser befolkningen under ett.

Våren 2006 sa 75 prosent av befolkningen at de har et godt totalinntrykk av politiet.

I høst sa 69 prosent det samme. Samtidig er det flere som har et negativt inntrykk Våren 2006 svarte 11 prosent at de hadde dårlig totalinntrykk av politiet. Våren 2007 gjaldt dette 14 prosent av de spurte. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus