Flytrafikken friskmeldt, bagasjen henger etter

Flytrafikken friskmeldt, bagasjen henger etter
Flytrafikken friskmeldt, bagasjen henger etter

Flytrafikken til og fra Gardermoen gikk lørdag kveld som normalt igjen, men bagasjen henger litt etter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gardermoen/Oslo (NTB-Anna Nesje): Bagasjeanlegget på Oslo Lufthavn Gardermoen (OSL) klappet sammen fredag kveld, og det har fått kraftige konsekvenser rundt om på landets flyplasser.

Enkelte steder kom folk og hentet bagasjen selv lørdag, for å være sikre på å få julegavene i hus før den store kvelden.

Stri tørn
Lørdag kveld var all bagasjen fraktet bort fra Gardermoen, og SAS har stor tro på at kofferter, bager og ryggsekker skal finne sin rette eier innen rimelig tid.

- Ja, vi regner med det. Nå er bagasjen kommet ut til bestemmelsesflyplassene, og derfra blir de kjørt hjem til de som eier dem. Så med mindre noen bor på «den ytterste nøgne ø», skulle dette gå bra, sier en lettet informasjonssjef Thomas Midteide i SAS Norge til NTB. Han innrømmer at det har vært en stri tørn.

- Vi har ikke opplevd noe verre siden Gardermoen åpnet for ti år siden. Men i dag har alle SAS-flyene gått, og i tillegg hadde vi kalt inn mannskaper til ni ekstrafly, sier han.

Tåke
Lørdag var det også en del tåke og ising på flyene, men trafikken kunne likevel altså gå tilnærmet normalt.

Ledelsen vad Oslo Lufthavn Gardermoen er også tilfreds med dagen.

- Det går veldig bra her, sier assisterende pressetalskvinne Sofie Bruun ved OSL.

- Det er blitt mindre forsinkelser utover ettermiddagen. De forsinkelsene vi har, skyldes nå stort sett problemer med flytrafikken ved andre europeiske flyplasser, sier Bruun til NTB.

Færre folk
Rundt 35.000 passasjerer reiste til og fra Gardermoen i løpet av lørdagen, omtrent halvparten av fredagens passasjerantall. Søndagen ventes det enda færre.

- Vi venter faktisk færre enn på en vanlig søndag, så det ser ut til at de aller fleste skulle reise fredag, sier Bruun, som lørdag kveld var optimistisk foran den siste reisedagen før julaften.

Hovedjobben på søndag blir trolig å forene passasjerer som har reist med buss for fly til Oslo, med hver enkelts bagasje, som er blitt sendt med bil samme vei.

Widerøe-trøbbel

En overraskende juleferie hos Coast Air skapte vansker for passasjerer som skulle fra Torp til Bergen.

- Det er en massiv kommunikasjonssvikt. De har glemt å varsle oss om at de tar ferie tidligere enn planlagt, sier informasjonsdirektør Richard Kongsteien i Widerøe til NRK.

Dermed måtte 200 passasjerer fraktes med buss over fjellet.

Widerøe hadde også to fly ute av drift på grunn av tekniske problemer, og det førte til store forsinkelser på Helgelandskysten og til Lofoten. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus