Sivilt søksmål mot politifolkene i Obiora-saken

Noen titalls personer møtte lørdag opp til punktdemonstrasjon foran justisdepartementet for å demonstrere mot henleggelsen av Obiora-saken. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX.
Noen titalls personer møtte lørdag opp til punktdemonstrasjon foran justisdepartementet for å demonstrere mot henleggelsen av Obiora-saken. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX.

Familien til Eugene Obiora har besluttet å gå til sivilt søksmål mot politifolkene som pågrep ham, sier Elling Borgersrud i nettverket Respekt til NTB.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB-Kjell T. Barøy): Obiora døde under pågripelsen, som ble foretatt av politiet i Trondheim i september i fjor.

Under en demonstrasjon foran Justisdepartementet lørdag ettermiddag varslet Borgersrud og andre aktive medlemmer av Respekt at nettverket vil demonstrere i Bergen, Trondheim og Oslo 5. januar i protest mot Riksadvokatens beslutning om å henlegge Obiora-saken.

Nettverket Respekt mener fortsatt at Obiora ble drept av politiet under arrestasjonen i september i 2006.

Vil holde trykket oppe
- Vi ser fram til å få saken brakt inn i rettssalen, sier Borgersrud til NTB. Han sier at nettverket Respekt kommer til å holde trykket oppe i Obiora-saken, også med krav om at Spesialenheten som etterforsker politisaker må legges ned og erstattes av et mer uavhengig organ.

- Vi har store forventninger til at det nye hjelpemiddelet mobilvideo vil gjøre det langt vanskeligere for politi og vektere å skjule overgrep i framtiden, sier Borgersrud.

Han varsler at nettverket Respekt vil engasjere seg sterkere i kampen mot rasisme og politivold i tiden som kommer.

Samlet støtte
De rundt femti demonstrantene som lørdag samlet seg foran Justisdepartementet med krav om «rettferd for Obiora», fikk oppmerksomhet fra flere travle forbipasserende som tok seg tid til å stanse opp i julestria.

Flere forbipasserende støttet kravet om at Spesialenheten må legges ned.

- Politiet frifant seg selv. Politimennene som var ansvarlige har vært i full jobb fram til nå, ikke blitt suspendert og ikke blitt tiltalt, påpeker Respekt i en pressemelding lørdag.

I pressemeldingen skriver nettverket at Riksadvokatens henleggelse av saken vil være som en verkebyll for norsk rettssikkerhet i årevis framover. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus