Julefotografering på Kongsseteren

Marius Borg Høiby (f.v.), dronning Sonja, kronprinsesse Mette-Marit, prinsesse Ingrid Alexandra, kronprins Haakon, prins Sverre Magnus og kong Harald koste seg lørdag på Kongsseteren med å pynte pepperkaker som prinsebarna hadde laget. De minste frydet seg med å spise sjokoladepynten. Foto: Lise Åserud / SCANPIX.
Marius Borg Høiby (f.v.), dronning Sonja, kronprinsesse Mette-Marit, prinsesse Ingrid Alexandra, kronprins Haakon, prins Sverre Magnus og kong Harald koste seg lørdag på Kongsseteren med å pynte pepperkaker som prinsebarna hadde laget. De minste frydet seg med å spise sjokoladepynten. Foto: Lise Åserud / SCANPIX.

Med skåler fulle av nonstop og seigmenn sørget kongefamilien for at de siste pepperkakene ble pyntet lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB-Wibecke Lie): Det skjedde i spisestuen på Kongsseteren, der kongeparet og kronprinsfamilien var samlet før de dro hver til sitt for å feire jul.

Kongeparet skal tilbringe julen hos prinsesse Märtha Louise og hennes familie i Lommedalen, mens kronprinsfamilien skal feire jul i eget hjem på Skaugum sammen med kronprinsessens familie.

Märtha, Ari og deres barn var ikke til stede da de offisielle julebildene ble tatt. Det kan ha sammenheng med at det etter hvert markeres et sterkere offisielt skille mellom Kongehuset, som består av kongeparet, kronprinsparet og prinsesse Ingrid Alexandra, og de øvrige medlemmene av den kongelige familie.

Tørket bestefar
Minstemann i familien, Sverre Magnus, måtte tørkes for sjokoladesøl etter å ha forsynt seg godt av kakepynten. Kongen skulle hjelpe å tørke ham, men i stedet tok toåringen fatt i papiret og tørket bestefar mens dronning Sonja hjalp Ingrid Alexandra med pynting.

Også den lille arveprinsessen, som hadde pyntet seg med lyseblå sløyfe i håret og maken skjorte til lillebror, var like interessert i å spise nonstop og seigmenn som å bruke godsakene til å pynte de allerede ferdiglagede pepperkakene med.

Det var de yngste i familien som tidligere i uken hadde bakt pepperkakene, som ble pyntet til ære for fotografen lørdag.

Førjulsvisitt
Etter at fotograferingen på Kongsseteren var over, dro kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit på førjulsbesøk til krisesenteret i Asker og Bærum.Det er tradisjon at kongefamiliens medlemmer, særlig dronning Sonja og kronprins Haakon, har besøkt mennesker som ikke har det så bra i førjulstiden.

Tidligere i uken var dronningen på besøk hos barnevernsbarn i St. Hanshaugen bydel, der hun deltok i juleverksted sammen med dem. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus