Bedre flyt i flytrafikken på Gardermoen

Bedre flyt i flytrafikken på Gardermoen
Bedre flyt i flytrafikken på Gardermoen

Flytrafikken til og fra Oslo Lufthavn Gardermoen (OSL) avvikles lørdag formiddag med få og mindre forsinkelser.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gardermoen/Oslo (NTB-Kjell Barøy): - Det går bedre nå, selv om vi fortsatt har en del problemer med lett ising i motorer på grunn av værforholdene, sier informasjonssjef Thomas Midteide i SAS Norge til NTB.

SAS Norge skal lørdag fly 10.000 passasjerer. Det er atskillig færre enn fredag da selskapet fløy 40.000 passasjerer.

- Vi regner også derfor med at problemene vil bli mindre i dag. Forsinkelsene ligger lørdag formiddag an til å bli små, og de lengste ikke på mer enn en time, sier Midteide.

Han utelukker ikke at SAS Norge må kansellere enkelte flyavganger også lørdag, men lover at selskapet da vil sørge for at passasjerene vil få tilbud om busstransport.

- Veldig bra
- Det går veldig bra her, sier assisterende pressetalskvinne Sofie Bruun ved OSL.

Da NTB snakket med henne ved 11.30-tiden sto hun selv i kø for innsjekking på avgang til Helsingfors.

- Det er blitt mindre forsinkelser utover ettermiddagen. De forsinkelsene vi har, skyldes nå stort sett problemer med flytrafikken ved andre europeiske flyplasser, sier Bruun til NTB.

Også Meteorologisk institutt ser lysere på værutsiktene lørdag. Sikten var lørdag morgen på 1.400 meter, men muligheten var fortsatt til stede for frysende tåke, opplyste flykonsulent Ulf Werner ved Meteorologisk institutt til NTB.

Gardermoen hadde i morgentimene en temperatur på minus 10 grader, mens det på 3.000 fot var 4 varmegrader.

Temperaturforskjellen førte til tåkeproblemene.

Halvparten så mange

De første flyene kunne ta av tidlig lørdag morgen fra Gardermoen. Pressetalskvinne Sofie Bruun sier det er forventet at rundt 35.000 passasjerer skal reise fra Gardermoen i løpet av lørdagen. Dette er bare halvparten så mange reisende som dagen før.

- Vi håper at færre passasjerer skal gjøre det lettere. Fredag var den store juletrafikkdagen, og det var derfor ekstra uheldig at vi fikk de værforholdene vi gjorde, sier Bruun til NTB.

Hun forteller at mange passasjerer møtte tidlig fram på flyplassen lørdag morgen, og i tillegg overnattet mange på flyplassen. Men hvor mange dette dreier seg om, vet hun ikke. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus