Høyesterett opphever drapsdom

På grunn av saksbehandlingsfeil opphever Høyesterett drapsdommen mot en 31 år gammel mann som er dømt for å ha mishandlet en baby til døde.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): Mannen ble i Agder lagmannsrett dømt til sju års fengsel for å ha mishandlet babyen til døde.

Den åtte måneder gamle gutten ble funnet død i en leilighet i Kristiansand 25. september 2004. 31-åringen var kjæreste med guttens mor i denne perioden, og påtalemyndigheten mener at han ved to eller flere anledninger påførte babyen vold.

Frikjent

Mannen ble frikjent i tingretten, men senere dømt i lagmannsretten som fant ham skyldig i legemsbeskadigelse med døden til følge.

Mannen anket på stedet, og nå har Høyesterett satt dommen til side. Det betyr at dommen på nytt må behandles av lagmannsretten.

Krenket

Grunnen er at Høyesterett mener mannens rett til fritt forsvarervalg ble krenket i lagmannsretten.

I lagmannsretten ba mannens advokat, Abdelilah Saeme, om å få advokatfullmektig Tom Barth Hofstad som medforsvarer, noe han fikk innvilget. Grunnen var at saken var svært kompleks.

Under forhandlingene ble Saeme syk, og forhandlingene fortsatt med Hofstad som eneste forsvarer. Dette skjedde på tross av tiltaltes ønske om at saken skulle utsettes. I dommen fra Høyesterett slås det fast at retten ikke hadde anledning til å utnevne Hofstad som eneste forsvarer, og de konkluderte med at det er begått en saksbehandlingsfeil og at saken må prøves på nytt. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus