Retten trodde ikke på tiltalte i Rist-saken

<p>Bak denne trafokiosken ved Breistein kai i bydelen Åsane ble Rebecca Rist funnet for nøyaktig ett år siden. (Foto: Scanpix) </p>
Bak denne trafokiosken ved Breistein kai i bydelen Åsane ble Rebecca Rist funnet for nøyaktig ett år siden. (Foto: Scanpix)

En 28 år gammel mann ble i Bergen tingrett fredag dømt til tolv års fengsel for drapet på 27 år gamle Rebecca Rist i Bergen i desember 2006. Retten trodde ikke på tiltaltes forklaringer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Straffen er to år strengere enn aktors påstand. 28-åringen ble også dømt til å betale 150.000 kroner i erstatning til Rebecca Rists mor.

Domfelte anket på stedet. Han har gjennom et år i varetekt og under hele rettssaken nektet straffskyld og kommet med forskjellige forklaringer på sin kontakt med Rist.

Tingretten fant ikke grunn til å feste lit til 28-åringens forklaringer eller til forsvarerens teori om at Rist døde av en overdose narkotika.

Retten finner det bevist at Rebecca Rist døde av kvelning og at det var tiltalte som gjorde det, heter det i dommen der det også sies at tiltalte etter drapet opptrådte kynisk og kalkulerende da han gjemte liket. Retten uttaler også at han opptrådte hensynsløst i forhold til de etterlatte, noe det er lagt vekt på i skjerpende retning i dommen. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus