Kanal 24 solgt

TV 2 har solgt Kanal 24 til SBS Radio Norge. Salget innebærer at staben reduseres kraftig.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): Redaksjonsklubben i Kanal 24 er svært skuffet over avgjørelsen.

– Selv om medarbeidere i Kanal 24 skjønner at TV 2 ikke kan leve med vedvarende store underskudd, er dette en svært tung dag for alle oss i Kanal 24. Vi er også skuffet over måten TV 2 har forvaltet sitt eierskap av radiokanalen på, sier klubbleder Svein Tore Bergestuen i en pressemelding.

Halvt års etterlønn

Redaksjonsklubben og TV 2 har blitt enige om en minsteavtale om sluttpakker for dem som blir overtallige i det nye selskapet. Avtalen innebærer blant annet garantert lønn i et halvt år.

Driften av Kanal 24 legges inn i et nytt selskap som blir et heleid datterselskap av SBS Radio Norge. Avtalen innebærer felles eierskap i SBS Radio Norge, som også eier Radio 1 og The Voice. SBS får en eierandel på 77 prosent, mens TV 2 Gruppen vil eie 23 prosent av SBS Radio Norge. SBS får flertall i styret og styrets leder, opplyser TV 2 Gruppen i en pressemelding.

Vil følge konsesjonen

– Dette er den beste løsningen for Kanal 24, og jeg har stor tro på at kombinasjonen av Kanal 24s riksdekkende konsesjon, Radio 1s lokale virksomheter og SBS’ dokumenterte kompetanse på kommersiell radio vil skape en sterk aktør både på nasjonalt og lokalt plan, sier administrerende direktør i TV 2 Gruppen og avtroppende styreleder i Kanal 24, Alf Hildrum.

Kanal 24s konsesjon går fram til 1. januar 2014. Og administrerende direktør Bente Klemetsdal i SBS Radio Norge lover at det nye selskapet vil forholde seg til konsesjonsvilkårene.

– Vi skal selvsagt forholde oss til de konsesjonsvilkårene som ligger til grunn, og det har vi også kommunisert til kulturministeren, sier Klemetsdal. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus