Meny

Klubb-røyken må stumpes

Foto: Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Røykeklubber er i strid med tobakksskadeloven. Det slår Høyesterett fast.

Hardanger hotell og Røykens Venner tapte sin sak. De mente at en røykeklubb ikke blir omfattet av røykeloven fordi det ikke er et lokale der folk flest kan komme og gå, skriver Aftenposten.no.

For å bli medlem av røykeklubben ved hotellet måtte kundene skrive under en erklæring og betale et årlig beløp.

Høyesterett mener klubben kan sies å være allment tilgjengelig, og derfor brudd på loven.

I begrunnelsen skriver Høyesterett:

- Enhver står fritt til å underskrive denne erklæringen som kreves som grunnlag for innmeldingen. Medlemskontingenten var symbolsk. Eneste avgrensning var i realiteten å være mellom de 120 som fikk delta i akkurat denne røykelosjen. Samlet sett må det være klart at det ikke var tale om avgrensninger som flytter foreningen over i privatsfæren.

Leder Helge Skogstad i Røykens venner stiller seg uforstående til dette.

- Vi har forholdt oss til første ledd av lovparagrafen, som sier røyking er tillatt så lenge det ikke foregår i lokaler med allmenn tilgang. sier Skogstad.

I april 2006 tapte Røykens Venner og hotellet saken i tingretten. Saksøkerne anket, og fikk i august i år lagmannsrettens ja til at det er lov å røyke på spesielle kvelder. (©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus