Meny

Obiora-saken henlagt

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Riksadvokaten har henlagt saken mot politimennene som var til stede da Eugene Obiora døde under en pågripelse i fjor høst.

Eugene Eijke Obiora døde etter en politipågripelse 7. september i fjor.

Eugene Eijke Obiora døde etter en politipågripelse 7. september i fjor.

Spesialenheten for politisaker åpnet etterforskning mot de fire politifolkene involvert i pågripelsen samme dag som Obiora døde. De fire har vært etterforsket og mistenkt for legemsfornærmelse, legemsbeskadigelse med døden til følge, for uaktsomt å ha forvoldt en annens død samt for å ha utvist grov uforstand i tjenesten, skriver adressa.no.

Inne i lokalene til Østbyen Servicekontor i Trondheim brukte en av politimennene et såkalt halsgrep på Obiora. 48-åringen ble også lagt i bakken, påført håndjern og ført ut av lokalene av de to i hundepatruljen. På trappeavsatsen utenfor bygget ble Obiora lagt i bakken i mageleie med hendene bak ryggen i håndjern, skriver adressa.no.

Spesialenheten henla Obiora-saken i mai, men saken ble påkjært til Riksadvokaten av bistandsadvokat Abid Q. Raja på vegne av Obioras familie.

28. juni besluttet Riksadvokaten at Spesialenheten skulle gjøre ytterligere etterforskning i saken. Denne tilleggsetterforskningen var ferdig i september, men konkluderte ikke med at saken sto i noen annen bevismessig stilling enn da saken ble henlagt i mai.

Riksadvokatens avgjørelse kom fredag.

Politidirektoratet har som følge av Obiora-saken innført nye retningslinjer for bruk av mageleie. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus