Studenter dårligere i matte enn noen gang

Norske studenter er dårligere enn noen gang i matematikk. Lærerstudentene gjør det aller dårligst.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det kommer fram i en undersøkelse fra Norsk matematikkråd, som har målt matematikkunnskapene hos norske studenter jevnlig siden 1982, skriver Aftenposten.

- Resultatene fra vår 12. undersøkelse bekrefter det vi har fryktet. Tallferdighetene til studenter som velger matematikkrevende studier, blir svakere, sier høyskolelektor Anne Rasch-Halvorsen ved Høgskolen i Telemark, som har gjennomført undersøkelsen for Norsk matematikkråd.

- Vi har nådd et kritisk punkt for hvor lite studentene mestrer i forhold til basisferdighetene. Når de har en så svak tallforståelse, er det grenser for hvor mye de kan lære ved å gå på kurs uten at vi går gjennom hele grunnskolepensum på nytt, forteller han.

Rasch-Halvorsen, som selv underviser lærerstudenter i matematikk, er spesielt bekymret for hvor lite lærerstudentene kan. I dag kreves karakteren 3 i matematikk for å komme inn ved lærerstudier, men tallforståelsen er ikke blitt bedre av den grunn. De kvinnelige lærerstudentene oppnådde i gjennomsnitt bare 25,3 prosent av totalscore. Hun mener at større krav til matematikkferdigheter i lærerutdanningen er eneste løsning for den nye lærerutdanningen som planlegges nå. (©NTB)