Meny

–70.000 passasjerer kan rammes av flykaos fredag

Folk står som sild i tønne på Gardermoen. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er tett tåke og vanskelige værforhold på Gardermoen fredag morgen. Vel 70.000 passasjerer kan bli rammet av været.

Mellom klokken 6 og 7.30 lettet tre fly fra Oslo Lufthavn Gardermoen.

- Det er ingen forandring værmessig her i morgentimene. Det er 11 kuldegrader på bakken og 5 varmegrader i luften på 3.000 fot, dermed får vi en stor grad av fuktighet. Denne fuktigheten legger seg som is på motorene. Ettersom det er vindstille, er det ikke noe som tyder på at været vil forandre seg, og forsinkelsene vil fortsette utover dagen, sier informasjonssjef Jo Kobro ved Oslo Lufthavn Gardermoen til NTB ved 8-tiden fredag.

Han ber passasjerene kontakte flyselskapet sitt og møte opp i god tid.

Følg kaoset på Gardermoens eget webkamera.

Kanskje ikke hjem til jul

- Det ligger an til en relativt kaotisk dag, sier informasjonssjef Thomas Midteide i SAS Norge.

Ifølge Midteide er det i morgentimene fredag en restriksjon på Gardermoen om at bare ti fly i timen får lov til å ta av.

- Det er helt væravhengig om våre fly får tatt av eller ikke. Hvis flyene ikke går risikerer vi at folk ikke kommer hjem til jul. Vi vil gjøre alt vi kan for å få folk hjem til jul, og vil sette opp busser og lignende om det skulle bli nødvendig, sier Midteide til NTB.

SAS Norge skal i løpet av fredagen frakte 40.000 passasjerer i Norge.

Overnattet

Flere tusen julepassasjerer kom seg ikke av gårde fra Gardermoen torsdag. SAS måtte stanse sine avganger på grunn av de vanskelige forholdene ved 20.30-tiden torsdag kveld. Senere på kvelden gikk flyene, men fortsatt var det store forsinkelser.

- Det har vært mange passasjerer som har overnattet på Gardermoen i natt. Det var til slutt ikke mulig å oppdrive hotellrom til passasjerene, slik at de måtte benytte seg av benker og det som har vært på flyplassen. Vi har tilbudt dem det vi har, sier Kobro til NTB.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus