Lege ved Haukeland frifunnet

En lege ved Haukeland sykehus som var tiltalt for å ha skrudd en skrue 2,5 cm inn i hjernen på en 30 år gammel kvinne, er frifunnet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frifinnelsen i Bergen tingrett ble forkynt for legen torsdag ettermiddag, melder bt.no.

Den nyutdannede legen (30) var tiltalt for uaktsom legemsbeskadigelse, for å ha skrudd en skrue på en såkalt halovest gikk 2,5 centimeter inn i hjernen til Mona Fjellstad (30) den 18. september 2003. Den da 26 år gamle legen skulle etterkontrollere skruene som fester ringen til hodet, men behandlingen ble stoppet da Fjellstad fikk store smerter. Hun er nå 50 prosent ufør, og har fått epilepsi, encefalopati, nakkeskade og øresus.

Klinikksjef ved nevroklinikken, Haldor Slettebø, ga i retten nevrokirurgisk avdeling flengende kritikk for behandlingen Fjellstad har fått ved avdelingen.

Både Slettebø og den tiltalte legen mener imidlertid at skruen ikke havnet inne i hjernen under kontrollen 18. september 2003. Aktor, politiinspektør Svein Erik Krogvold, mener på sin side at legen manipulerte journalen i etterkant for å skjule hva som hadde skjedd.

Aktor hadde lagt ned påstand om 60 dagers fengsel. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus