Tusen ekstra jobber heldøgns for juleposten

<p>Samferdselsminister Liv Signe Navarsete besøkte torsdag Posten Norge, og  ble vist rundt av konsernsjef Dag Mejdell. Det vil i år bli formidlet over 36  millioner brev og pakker, og juleposten er i rute - stort sett, sier pressesjef  Kjell S. Rakkenes. (Foto: Cornelius Poppe, Scanpix)</p><p> </p>
Samferdselsminister Liv Signe Navarsete besøkte torsdag Posten Norge, og ble vist rundt av konsernsjef Dag Mejdell. Det vil i år bli formidlet over 36 millioner brev og pakker, og juleposten er i rute - stort sett, sier pressesjef Kjell S. Rakkenes. (Foto: Cornelius Poppe, Scanpix)  

Tusen personer er denne julen ansatt ekstra for å sikre at juleposten kommer fram til riktig tid. Det går på høytrykk hele døgnet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Posten Norge vil gjøre alt den kan for å hindre at de kommer opp i de samme problemene som de hadde på denne tiden i fjor - med post som var forsinket, post som ble feilsendt, og post som rett og slett forsvant, inntil en brevsekk eller to ble funnet igjen på et postkontor fire måneder senere!

Dette var sikkert også i samferdselsminister Liv Signe Navarsetes (Sp) minne da hun tirsdag formiddag ble vist rundt på Postens Brevsenter i Oslo av konsernsjef Dag Mejdell.

Men været er det ingen som kan rå med, og distribusjonen i Nord-Norge har de siste par dager vært hindret på grunn av stormen Rita. Flere postfly har måttet stå på bakken, men ifølge pressesjef Kjell S. Rakkenes ser det ut til at det urolige været nå vil løye slik at det skal være mulig å distribuere fra Nordland og nordover.

Generelt mener Posten Norge at man er i rute når det gjelder juleposten, og det er beregnet at godt over 36 millioner brev og pakker vil bli distribuert av Posten Norge i løpet av julen. TV-reklamene om å sende juleposten så tidlig som mulig har slått svært positivt ut når det gjelder pakkepost, sier Rakkenes til NTB.

- Vi klarer stort sett å bringe inn på terminalene, sortere og bringe ut igjen pakker i løpet av samme døgn, og onsdag ble det formidlet 380.000 pakker ved pakkesentralen på Alnabru i Oslo, sier Rakkenes, som tror på pakkerekord i år. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus