Diktet opp fem nye barn

En fembarnsmor innrømmer å ha diktet opp ytterligere fem barn for å svindle til seg pengestønad fra trygdeetaten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvinnen forsøkte å lure Nav til å tro at hun i virkeligheten hadde ti barn. Hun klarte å få utbetalt 135.000 kroner i urettmessig stønad og er nå tiltalt for bedrageri, skriver VG.

Bløffen ble til slutt avslørt da saksbehandlere oppdaget at 29-åringen måtte ha blitt gravid med seks måneders mellomrom dersom hun skulle fått de barna hun hevdet å ha.

Stønadsjukset startet med at kvinnen fikk narret en lege til å skrive ut erklæringer om at hun snart skulle føde. Den kreative fembarnsmoren tok i bruk ulike metoder for å dikte opp flere barn.

- Hun ventet ett barn, men fikk etter en tid legekontoret til å skrive ut erklæring om at hun skulle ha tvillinger. Deretter ga hun beskjed om at det var trillinger, og fikk skriftlig bekreftelse også på dette, sier politiadvokat Eli Asland i Sør-Trøndelag politidistrikt.

Kvinnen har innrømmet jukset, og forklarer det med at hun var i en vanskelig økonomisk situasjon.

- Min klient har erkjent alt. Hun er oppriktig lei seg og angrer, sier forsvarer Rune Selbo. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus