Peter Jackson lager «Hobbiten» likevel

Peter Jackson. (Foto: Scanpix)
Peter Jackson. (Foto: Scanpix) 
Artikkelen fortsetter under annonsen

«Ringenes Herre»-regissør Peter Jackson skal likevel filmatisere J.R.R. Tolkiens «Hobbiten». Og det blir ikke bare én, men to filmer, heter det i en kunngjøring.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kunngjøringen som ble sendt ut tirsdag, er store nyheter for Tolkiens tilhengere verden over. Den betyr at den bitre feiden mellom produksjonsselskapet New Line og filmgiganten MGM på den ene siden og Jackson på den andre er løst.

Tidligere i år sa Peter Jackson at han ikke lenger hadde noen planer om å lage film av «Hobbiten». - Jeg er svært glad for at vi har lagt problemene bak oss, slik at vi kan innlede et nytt kapittel i samarbeidet med våre gamle venner i New Line, sier han nå.

Jackson gjorde alle opptakene til filmene i «Ringenes Herre»-trilogien før de ble redigert sammen til tre ulike filmer. Opptakene til «Hobbiten» vil også bli gjort i ett, men kommer på kino i to omganger.

Disse to filmene får trolig premiere i henholdsvis 2010 og 2011. «Hobbiten» er en forløper til «Ringenes Herre», som lar seg forstå uten at man har lest denne forløperen, men som blir tydeligere hvis man har lest den. (©NTB)