Skattesmell for Carl I. Hagen

<p>Tidligere Fremskrittsparti-formann Carl I. Hagen får nå et skattekrav på titusener av kroner. Foto: Håkon Mosvold / Scanpix.</p><p> </p>
Tidligere Fremskrittsparti-formann Carl I. Hagen får nå et skattekrav på titusener av kroner. Foto: Håkon Mosvold / Scanpix.  

Nå får Carl I. Hagen og fire andre Frp-topper skattekrav på titusener av kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frp brøt loven da de overførte 416.000 kroner fra stortingsgruppen til en hemmelig reisekonto i 1997.

Ligningskontoret mener overføringen er å betrakte som en skjult lønnsutbetaling til dem som fikk delta på reisene. Det kommer fram i den hemmelige granskingsrapporten fra Oslo ligningskontor som omhandler pengebruken i Frps stortingsgruppe, skriver VG.

De seks Frp-toppene som undertegnet vedtaket om å opprette kontoen, får et påslag i inntekten på rundt 70.000 kroner hver. De seks er: Carl I. Hagen, Hans Røsjorde, Fridtjof Frank Gundersen, Jan Simonsen, Øystein Hedstrøm og nå avdøde John Alvheim.

Hagen, Røsjorde, Gundersen, Hedstrøm og Simonsen kan vente seg et skattekrav som med renter kan bli større enn påslaget i inntekten. Den ordinære skatten på beløpet utgjør nesten 30.000 kroner. I tillegg kommer muligens 30 prosent straffeskatt, noe som vil utgjøre 20.000 kroner.

Årsaken til at skattekravet sendes ut nå, er at skattesaker fra 1997 vil bli foreldet fra årsskiftet. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus