– Politiet gransker Securitas-instruksene

– Politiet gransker Securitas-instruksene
– Politiet gransker Securitas-instruksene
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet har satt i gang etterforskning av retningslinjene som Securitas gir vekterne sine. Vekterne som pågrep en salattyv i Oslo tirsdag i forrige uke, sier de bare fulgte instruksene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi avventer nå resultater av politiets etterforskning. Vi ser positivt på å få verifisert at vår vurdering i denne situasjonen var riktig, sier pressetalsmann Rune Andersen i Securitas til Aftenposten.no.

Etter det avisen erfarer, inngår instruksene til Securitas i etterforskningen av saken, men politiet ønsker ikke å kommentere etterforskningen på et så tidlig stadium.

Les også: Stjal salat - lagt i livsfarlig mageleie

Securitas har hele tiden hevdet at vekterne deres handlet i nødverge da de pågrep salattyven tirsdag 11. desember. Pågripelsen av salattyven som ble lagt i bakken og plassert i et omdiskutert mageleie, ble filmet av en videojournalist fra ScanpixNTB.

– Vi mener at vår vekter handlet i nødverge, noe som er helt i tråd med våre retningslinjer om både nødverge og borgerrett, sier Rune Andersen. Securitas har overlevert en video til politiet som de mener beviser at vekterne handlet i nødverge.

Dersom politiet kommer fram til at metodene som ble brukt bryter med loven, risikerer Securitas foretaksstraff. I mellomtiden gjennomgår selskapet rutinene og evaluerer hendelsen. (©NTB)

Se videoen der Securitas-vekterne legger den 45 år gamle salattyven i bakken.