– Politiet gransker Securitas-instruksene

– Politiet gransker Securitas-instruksene
– Politiet gransker Securitas-instruksene

Politiet har satt i gang etterforskning av retningslinjene som Securitas gir vekterne sine. Vekterne som pågrep en salattyv i Oslo tirsdag i forrige uke, sier de bare fulgte instruksene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi avventer nå resultater av politiets etterforskning. Vi ser positivt på å få verifisert at vår vurdering i denne situasjonen var riktig, sier pressetalsmann Rune Andersen i Securitas til Aftenposten.no.

Etter det avisen erfarer, inngår instruksene til Securitas i etterforskningen av saken, men politiet ønsker ikke å kommentere etterforskningen på et så tidlig stadium.

Les også: Stjal salat - lagt i livsfarlig mageleie

Securitas har hele tiden hevdet at vekterne deres handlet i nødverge da de pågrep salattyven tirsdag 11. desember. Pågripelsen av salattyven som ble lagt i bakken og plassert i et omdiskutert mageleie, ble filmet av en videojournalist fra ScanpixNTB.

– Vi mener at vår vekter handlet i nødverge, noe som er helt i tråd med våre retningslinjer om både nødverge og borgerrett, sier Rune Andersen. Securitas har overlevert en video til politiet som de mener beviser at vekterne handlet i nødverge.

Dersom politiet kommer fram til at metodene som ble brukt bryter med loven, risikerer Securitas foretaksstraff. I mellomtiden gjennomgår selskapet rutinene og evaluerer hendelsen. (©NTB)

Se videoen der Securitas-vekterne legger den 45 år gamle salattyven i bakken.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus