Lege går av i protest

Mads Gilbert sier opp i protest. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk/SCANPIX<p> </p>
Mads Gilbert sier opp i protest. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk/SCANPIX 

Avdelingsleder Mads Gilbert ved Universitetssykehuset i Nord-Norge trekker seg i protest mot en samarbeidsavtale mellom sykehuset og Forsvaret.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Avdelingsleder ved akuttmedisinsk avdeling på Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN), Mads Gilbert, sier opp i protest mot en samarbeidsavtale med Forsvaret, melder Nordlys. I avtalen, som ble vedtatt mandag, ble det bestemt at fire leger skal jobbe halvparten av året for UNN og den andre halvparten for Forsvaret, med lønn fra Forsvaret.

Humanitært arbeid
Motstanderne mener ifølge Nordlys at et samarbeid med Forsvaret innebærer en militarisering av UNN, og bidrar til å viske ut skillet mellom humanitær aktivitet og Forsvarets arbeid.

- Dette er svært beklagelig. Det er et brudd med en 40 år lang tradisjon der UNN har vært et flaggskip i internasjonalt humanitært arbeid, sier Gilbert til Nordlys.

Han synes det er greit om enkeltpersoner ansatt ved sykehuset inngår avtaler med Forsvaret, men protesterer mot den formelle avtalen mellom UNN og Forsvaret ved å si opp sin stilling. Gilbert sier han ikke vil ha ansvaret for leger som får lønn fra Forsvaret.

- En av de beste
- Gilbert er en av de beste avdelingslederene vi har på UNN, sier sykehusdirektør Tor Ingebrigtsen til Nordlys.

Ifølge avisen vil sykehusdirektøren ta kontakt med Gilbert og forsøke å ham til å endre standpunkt.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus