Skapåpnere skar seg gjennom seks vegger

Innbruddstyvene slo seg gjennom seks vegger før de åpnet og tømte det førjulsstinne pengeskapet på Magneten kjøpesenter i Levanger natt til søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De pengesterke tyvene var mandag fortsatt på frifot. Pengeskapet inneholdt deler av fredags- og lørdagsomsetningen fra senteret. Tyvene, som politiet karakteriserer som profesjonelle innbruddstyver, kan dermed ha fått med seg et betydelig beløp, skriver Adresseavisen.

Innbruddet ble oppdaget av renholdere som kom på jobb søndag. Tyvene hadde banet seg vei gjennom kjøpesenterveggene ved hjelp av slegger og skjæreutstyr.

- Dette var ingen impulshandling. Tyvene må ha spanet og vært godt kjent med bygget og plasseringen av safen, sier etterforskningsleder Tor Klevmo hos lensmannen i Levanger til Adresseavisen.

Politiet vet ikke hvor mange som var med på innbruddet. Nå vil de ha kontakt med alle som kan ha sett noe mistenkelig i Levanger i helgen,

- Vi ønsker å komme i kontakt med alle som har et eller annet å fortelle oss. Vi mener innbruddet må ha skjedd etter midnatt, sier Klevmo.

Politiet er også interessert i opplysninger om kjøretøy som folk har sett i nærheten natt til søndag.

Magneten kjøpesenter er det største i Nord-Trøndelag med en årlig omsetning på 550 millioner kroner. Senterleder Lars Heirsaunet sier de nå vil gjøre noe med sikkerheten, og forsterket vakthold er allerede bestilt.

- Vi vil også installere flere detektorer. De vi hadde var ikke nok, sier han. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus