Anbefaler miljøvennlige stringtruser

Framtiden i våre hender (FIVH) omfavner g-strengtrusa og anbefaler det minimale plagget til alle som vil handle miljøvennlige julegaver.

Alt man gjør for miljøet. Denne stringtrusen kommer også med innebygget julemusikk, men det anbefaler sikkert ikke FIVH. Foto: Scanpix
Alt man gjør for miljøet. Denne stringtrusen kommer også med innebygget julemusikk, men det anbefaler sikkert ikke FIVH. Foto: Scanpix
 
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Jo mindre tøy, jo bedre, er årets julemotto fra miljøorganisasjonen.

– En g-strengtruse består av veldig lite bomull, og som kjent er det veldig ressurskrevende å produsere bomull. Blant annet kreves det ekstremt mye vann. Det brukes også veldig mye sprøytemidler i produksjonen, sier Carin Leffler i FIVH til Dagsavisen.

Generelt sett anbefaler organisasjonen at folk reduserer klesforbruket.

– Tall fra Statistisk sentralbyrå viser at det norske klesforbruket har økt med 100 prosent i perioden fra 1990 til 2006. Folk bør derfor begynne å kjøpe klær av god kvalitet. Da holder det kanskje med seks i stedet for 16 underbukser i året, sier hun.

I anledning jula har FIVH utarbeidet en liste over ja-gaver som er gunstige for miljøet og g-strengtruser er ikke det eneste plagget på lista. Ullgensere og ullsokker kan du også gi med god samvittighet, ifølge organisasjonen.

– Billig og god etterisolering. For hver grad du senker innetemperaturen reduseres strømforbruket med 5 prosent», er begrunnelsen.

– Dette kolliderer vel litt med det å anbefale g-strengtruser. De varmer vel minimalt?

– Ha-ha-ha, ja, da får du vel spare g-strengtrusen til våren da, svarer Leffler. (©NTB)