- Hitler kan ha en sønn i Storbritannia

- Hitler kan ha en sønn i Storbritannia
- Hitler kan ha en sønn i Storbritannia
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pAdolf Hitler kan ha fått barn med sin britiske beundrerinne Unity Mitford like etter utbruddet av den andre verdenskrig. Og barnet kan fortsatt være i live i Storbritannia.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det skriver det britiske magasinet New Statesman i en artikkel signert politisk redaktør, Martin Bright.

Bakgrunnen for den oppsiktsvekkende teorien er en henvendelse Bright skal ha fått fra en dame ved navn Val Hann. Val Hann fortalte Bright at hun var niese av en dame som engang drev fødestue i landsbyen Wigginton i Oxforshire. På denne fødestuen skal Hitlers britiske beundrerinne Unity Mitford ha vært innlagt og født et barn like etter utbruddet av andre verdenskrig. Men ettersom fødestuen satset på diskresjon, fortalte ikke tanten om sin spesielle pasient, annet enn til sin søster - som igjen fortalte det til sin datter, Val Hann.

Ifølge påstandene skal barnet ha vært en gutt som ble adoptert bort like etterpå.

Hadde nær kontakt

Påstanden er ikke så utrolig som den høres ut. Det er godt kjent at den tyske føreren skal ha pleiet nær kontakt med sin unge, britiske beundrerinne Unity Mitford.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mitford var født i den kanadiske byen Svastika (!) og ble heltidsnazist allerede i tenårene. Som tjueåring gikk hun for å være en av Europas aller største Hitler-beundrere og hun bygget hele sin tilværelse rundt føreren, som hun første gang møtte i Tyskland i 1935.

Hitlers engelske beundrerinne Unity Mitford ble beskrevet som «en høy, blond skjønnhet med blå øyne», og Hitler trivdes i hennes selskap.Hitlers engelske beundrerinne Unity Mitford ble beskrevet som «en høy, blond skjønnhet med blå øyne», og Hitler trivdes i hennes selskap.

At Hitler hadde en enorm tiltrekning på Mitford er kjent. Hva han tenkte om henne, er mindre kjent. Hitler hadde en nærmest magisk tiltekningskraft på svært mange kvinner. Og den tyske føreren hadde en forkjærlighet for unge, blåøyde piker, lik Unity, som han kunne manipulere og bruke til å dekke sine behov.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Unity ble beskrevet som «en høy, blond skjønnhet med blå øyne», og Hitler tilbragte mye tid med henne.

Skjøt seg

Unity flyttet etter hvert til München hvor hun fortsatte kontakten med den tyske føreren, og skrev artikler som «Jeg er en jødehater» og annen nazipropaganda. Med det brente hun broene til England. Og da andre verdenskrig brøt ut, satte hun seg på en park i byens engelske hage, tok opp pistolen og skjøt seg. Hun ble dermed et av krigens første ofre.

Unity Mitford overlevde imidlertid sitt eget selvmordsforsøk, og ble fløyet til Sveits og deretter tilbake til Storbritannia hvor hennes mor, Lady Redesdale ifølge historien skal ha pleiet henne hjemme i Oxfordshire fram til Unity døde av hjernehinnebetennelse i 1948, 33 år gammel. Slik lyder den offisielle og kjente historien om skjebnen til Hitlers britiske beundrerinne.

Ikke så skadet likevel?

Men da journalist Martin Bright gikk historien etter i sømmene, fant han flere indikasjoner på at Unity Mitford trolig ikke ble så hardt skadet av sitt eget selvmordsforsøk som tidligere antatt. Indikasjonene er påstander om at Mitford opphold seg på en fødestue i begynnelsen av krigen - samt hemmeligstemplede dokumenter Bright har fått tak i om at Mitford senere skal ha hatt kontakt med flere menn.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I dag har Unity Mitford bare en gjenlevende søster igjen, Deborah Vivien Cavendish, hertuginne av Devonshire. Hun nekter imidlertid å la seg intervjue av New Statesman, men har tidligere avvist kategorisk at Unity noen gang fikk barn.

Rykter
Dette er forøvrig ikke første gang at det har blitt fremmet påstander om at Adolf Hitler fikk barn.

Tidlig på syttitallet verserte det rykter om at den tyske føreren hadde en datter. Hun skal ha vært resultatet av et forhold mellom den tyske olympiske mesteren Tillie Fleischer og den tyske føreren.

Andre rykter har gått på at Adolf Hitler var homoseksuell eller impotent.

20. desember viser britiske Channel 4 en dokumentar om Unity Mitford og hennes forhold til Adolf Hitler. Programmet har fått tittelen «Hitler's British Girl»