Blant årets beste låter i amerikansk kåring

Artikkelen fortsetter under annonsen

Datarock står for eneste norske innslag på Rolling Stones kåring av årets beste låter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

(Foto: Young Aspiring Professionals (promo)(Foto: Young Aspiring Professionals (promo)

Med tittelsporet fra EP-en «Computer Camp Love», som opprinnelig ble gitt ut i Norge i 2004, er Datarock som eneste norske innslag kommet med på det amerikanske musikkmagasinet Rolling Stone sin liste over årets 100 beste låter. Man må riktignok et stykke ned på listen før vi finner bergensbandet, som inntar 88. plassen på listen.

Rolling Stone argumenterer valget av Datarock-låten på denne måten: «A classic story: Boy meets girl; girl shows boy how to manipulate her circuitry. A note-perfect tale of nerd love from two Norwegian dance rockers».
Datarock består i dag i all hovedsak av Fredrik Saroea og Ketil Mosnes, men på scenen har de med seg en gjeng gjestemusikere. Bandet har fått mye oppmerksomhet for sin dansbare elektropunk, spesielt i Storbritannia. Musikken deres har også blitt benyttet i en Coca Cola-reklame, og dukker i tillegg opp i flere dataspill med sport-tema; NHL 08, FIFA 08 og NBA Live 08. Datarock har flere singler og EP-er bak seg, og slapp i 2005 debutalbumet «Datarock Datarock».

(2004)(2004)


Les plateanmeldelser her

Les mer musikk her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Lyttelua her