85-åring grisekjørte med hest

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nå er 85-åringen dømt for uaktsom kjøring med hest og kjerre etter at han kjørte på en bil som hadde stanset i veikanten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den 85 år gamle mannen var ute på en treningstur med travhest og vogn da han smalt inn i bilen til en 47 år gammel kvinne som hadde stanset i veikanten. Bilen fikk skader på bakdør og bakskjerm. Nå er mannen dømt for grisekjøring med hest.

Ulykken skjedde den 27. juni i år på en smal offentlig vei i Nome i Telemark.

Overfor avisa Varden bekrefter 85-åringen at kvinnen stod stille med bilen da han kjørte på henne. Likevel mener han at uhellet var hennes feil.

– Hun sperret veien, og svingte ikke langt nok ut. Roadcarten min er 1,33 meter bred, og det var ikke nok plass til å komme forbi, sier han til avisa.

På spørsmål fra journalisten om det ikke likevel er hans skyld, så lenge kvinnen hadde stanset bilen, svarer den aldrende kusken et kontant nei.

Nå har han anmeldt den kvinnelige bileieren for falsk forklaring, ettersom han mener at hun sto lenger ute i veibanen enn det hun ga uttrykk for i sin forklaring.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Anmeldelsen er henlagt av politiet.

Klar i sin dom

I retten bekreftet 85-åringen at han ikke reduserte farten, men lot hesten feie forbi i fullt trav. Han stanset heller ikke da hestevogna skrapte opp den møtende bilen.

85-åringen innrømmer å ha merket at han var borti bilen, men valgte likevel å trave friskt videre ettersom han mener det ikke er tilrådelig å stanse travhesten når den har begynt å trave for å oppnå maksimal fart.

Nedre Telemark tingrett er imidlertid klar i sin dom. Sorenskriver Jahn Mydland og hans meddommere skriver i sin kjennelse at den 85-årige kusken ikke har vist noen forståelse for at også han, selv om han kjører hest, må ta hensyn til øvrige som ferdes langs veien.

Mannen er nå dømt til å betale 7000 kroner i bot, i tillegg til 3000 kroner i saksomkostninger og 10141 kroner i erstatning for bilen han kjørte på.

85-åringen varslet først at han ville anke dommen, men har nå trukket dette. Til Varden sier mannen at han vil bringe saken inn for Justisdepartementet.