Pingviner rammes av varmere Antarktis

Artikkelen fortsetter under annonsen

Pingvinene i Antarktis rammes stadig hardere av global oppvarming. Noen arter mister hekkeområder på grunn av issmelting, andre har problemer med å finne nok mat.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Om pingvinene i Antarktis har det tøft, har i alle fall Pingrid Alexandra, som her blir matet av sin mor ved Akvariet i Bergen, det trygt og godt. (Foto: Marit Hommedal / Scanpix)Om pingvinene i Antarktis har det tøft, har i alle fall Pingrid Alexandra, som her blir matet av sin mor ved Akvariet i Bergen, det trygt og godt. (Foto: Marit Hommedal / Scanpix)

– Pingvinene i Antarktis vil få en ekstremt tøff jobb med å tilpasse seg klimaendringene, sier Anna Reynolds fra Verdens Naturfond WWF, som tirsdag la fram en studie om utviklingen for pingvinene.

Den antarktiske halvøya varmes opp fem ganger raskere enn gjennomsnittet i verden. Det har ført til kraftig reduksjon av havisen, isen som dannes av frosset havvann.

Nordvest på den antarktiske halvøya har bestanden av adeliepingviner blitt redusert med 65 prosent de siste 25 årene, heter det i WWF-rapporten.

Chinstrappingvinene har store problemer med å finne nok mat, fordi mindre havis også gir mindre krill.

Den majestetiske keiserpingvinen har fått noen av sine hekkeområder halvert i løpet av de siste 50 årene. Høyere vintertemperaturer fører til at keiserpingvinene må ruge og fø fram ungene sine på stadig tynnere is. I flere år har isen brukket opp stadig tidligere. Det har ført til at mange egg og unger har gått tapt, skriver WWF. (©NTB)