Monopol-farse

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hvorfor i alle verden er ikke Skjervøy med i det nye Monopol-spillet? Ordføreren er enig med meg og kaller innbyggerne «noen slappinger.»

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Jeg må si at jeg er skikkelig skuffet

I dag fikk vi nemlig en pressemelding fra Gambit Hill & Knowlton. Ikke spør hva de driver med - jeg aner ikke. Uansett så kunne de fortelle at Monopol-kampen er over. Det er nemlig avgjort hvilke norske byer som får være med på det nye Monopol Nasjonal – Her & Nå som lanseres i mai neste år.

Men det er deprimerende lesning. Av alle byer, topper Haugesund listen. Hvorfor Haugesund i det hele tatt er på denne listen, er meg en gåte. Hvem har de måttet ligge med for å få dette til?

Kontrasten blir stor når vi tenker på at vi i Nord-Troms finner internasjonale kystbyer, som Skjervøy. Hvordan veikrysset Skudeneshavn i det hele tatt har klart å karre seg inn på listen, ligger bortenfor måne for mitt vedkommende.

«I stedet for å bare velge ut de 22 største byene, tenkte vi det ville være moro med en avstemning basert på entusiasme og lokal patriotisme som ville gjøre det mulig for mindre byer å kjempe med de byene som alltid får oppmerksomheten; og se hvordan det gikk.»

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Dette rælet skriver de i pressemeldingen. Byene er altså valgt ut fra stemmegivning, og slik det ser ut, er det sant det de sier at nordlendingene bare sitter på kafe og pimper kaffe, for derfra har det ikke kommet mange stemmer.

Av 22 norske byer (og veikryss) finner vi bare to nordnorske kommuner. Og begge er i Nordland. Jeg liker ikke folk fra Nordland.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

At Narvik er med i monopolspillet er forresten helt naturlig. De er vant til å forholde seg til store beløp, og er jo mest kjent for å ha ha tjent store penger på sine investeringer i Terra. Terra går jo så det knaker for tiden. Så Narvik må vi ha med.

Men tilbake til Skjervøy – stedet jeg tilfeldigvis kommer fra. Stedet som har en ordfører som leder det store Kystpartiet. Hvorfor er ikke de med? Noen skal svare på dette.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Jeg ringer ordføreren.

Hei, er det ordfører Roy Waage?

- Det er det.

Hvorfor er ikke flere nordnorske byer med på Monopol-listen? Og hvorfor er ikke skjervøy med?

- Hvor er ikke Skjervøy med, sa du?

Monopol-listen. Hvorfor er ikke Skjervøy på Monopol-listen?

- Monopol-listen?

Ja, Monopol-listen. Jeg kan sende deg en mail, sånn at du kan se ordet ”Monopol-listen” skriftlig.

- Hmm, tja. Folk har rett og slett ikke gjort jobben sin. De har vært noen slappinger, sier Waage, som først kunne svare etter at jeg hadde forklart i ett kvarter hvilken liste jeg snakket om.

Det har de jammen meg vært, ja. Og det har du også. Vil du stramme dem opp?

- De må rett og slett begynne å følge med på det de skal følge med på, og ikke bare være så opptatt av hva ordføreren gjør. Jeg vet jeg er betydningsfull, men ikke SÅ betydningsfull, humrer han.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Har du vurdert å gå av i kjølvannet av denne skandalen?

- Det har jeg vurdert lenge, men de må nok slite med meg i overt tre år til. I hvert fall.

I hvert fall? Kan du noe annet enn å være ordfører, da?

- Du må huske på at jeg er kirkegraver av yrke, og innbyggerne må bestemme seg for om jeg skal kjempe for deres rettigheter, eller om jeg skal grave dem ned.

Ok, hadet.

- Hadet

Jaja, fordelen er at det ikke kommer til å brenne et eneste hus eller hotell på Skjervøy.