Ung drapsmann: «Ville bli berømt»

Drepte minst åtte personer på kjøpesenter i Omaha.

Minst åtte personer ble drept da en ung mann væpnet med rifle skjøt vilt omkring seg på et kjøpesenter i Omaha i USA onsdag. Foto: Scanpix.
Minst åtte personer ble drept da en ung mann væpnet med rifle skjøt vilt omkring seg på et kjøpesenter i Omaha i USA onsdag. Foto: Scanpix.
 
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Omaha (NTB-AP-AFP): En ung mann væpnet med rifle skjøt vilt omkring seg på et kjøpesenter i Omaha i USA onsdag. Han drepte minst åtte personer før han skjøt seg selv, opplyser politiet.

Minst fem andre personer ble såret i skytingen, to av dem alvorlig.

- Vi har fått bekreftet ni drepte, opplyser polititalskvinne Teresa Negron. Motivet for drapene er fortsatt under etterforskning, sier hun.

Den 20 år gamle gjerningsmannen la igjen det som kunne se ut som et selvmordsbrev hjemme. «Nå vil jeg bli berømt», skrev han i brevet, der han ba om unnskyldning for alt og sa han ikke kom til å være til bry for familien mer.

Skjøt fra balkong

Vitner forteller at gjerningsmannen sto på en balkong i tredje etasje i kjøpesenteret og skjøt rundt seg med en rifle. Da politiet kom til stedet var skytingen over, og gjerningsmannen ble funnet død etter å ha skutt seg selv.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ofrene ble funnet i andre og tredje etasje i det store kjøpesenteret, som har over 135 butikker og restauranter. Det ligger i en velstående bydel på vestkanten av Omaha i delstaten Nebraska.

Ifølge vitner hadde gjerningsmannen militær hårsveis, kamuflasjejakke og en svart ryggsekk.

Han ble kastet ut av familien for ett år siden, og bodde hos en venns familie i et middelklassestrøk. Han fikk sparken fra jobben hos McDonalds for ei uke siden og har nylig slått opp med kjæresten, forteller hans «vertsmor».

Flyktet i panikk

En av de ansatte på butikken nærmest der gjerningsmannen sto, sier hun hørte fem-seks skudd, fulgt av en serie på 15 til 20 skudd. Ansatte og kunder gjemte seg i bakrom og lagerrom, mens mange andre flyktet ut av kjøpesenteret i panikk.

Skytingen inne i Westroads Mall i Omaha er den siste av en rekke skyteepisoder i USA, der våpen er lett tilgjengelig. I februar ble fem mennesker skutt og drept av en 18 år gammel mann på et kjøpesenter i Salt Lake City.

18-åringen selv ble skutt og drept av politiet.

Det føderale politiet FBI opplyser at det ble begått mer enn 1,4 millioner drap, voldtekter, overfall og ran i USA i fjor, det vil si en alvorlig voldsforbrytelse hvert 22. sekund. (©NTB)