Eks-stripper med kritikersukess

Eks-stripper med kritikersukess
Eks-stripper med kritikersukess
Artikkelen fortsetter under annonsen

Diablo Cody sjarmerer USA med komedien «Juno».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Filmer om gravide tenåringer er ikke noe nytt, men den amerikanske komedien Juno har sjarmert kritikerne i senk.

Bakgrunnen for filmen er en spesiell historie. Manuskriptet er nemlig skrevet av en kvinne med det fengende navnet Diablo Cody. Cody fikk mye oppmerksomhet i 2006 for sin spesielle bok Candy Girl: A Year in the Life of an Unlikely Stripper , hvor hun beskrev livet sitt som erotisk danser. Til og med David Letterman fattet interesse for historien om den 24 år gamle jenten og erklærte boken hennes som den første og eneste utvalgte i bokklubben «Daves' book club».

Strippet av kjedsomhet

Diablo Cody er et hett navn i Hollywood. (Scanpix)Diablo Cody er et hett navn i Hollywood. (Scanpix)

Som 24 forlot nemlig Brook Busey-Hunt, som hun engang het, sin ordinære 9 til 5-jobb for et liv som stripper. Hun har selv fortalt at det overraskende yrkesvalget kom som et resultat av kjedsomhet etter å ha levd et «straight» liv med god utdannelse, skikkelige jobber og solid katolsk familie rundt seg. Cody fortalte Letterman at hun en dag satt på det kjedelige kontoret sitt å tenkte:

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

«Dette suger. Jeg vil heller være naken».

Det neste steget var å finne den skitneste, mest slibrige strippebulen og be om jobb. Mens hun strippet ble bloggen hennes, «Pussy Range», en snakkis, men det var først da boken kom ut at hun for alvor ble kjent.

Stjernelag

Da hun sendte manuset sitt «Juno» til Jason Reitman, som er kjent for den kritikerroste debuten Thank You for Smoking, var det full klaff. Filmen, som har premiere i USA i desember, har allerede gått sin seiersgang på en rekke filmfestivaler verden over. I hovedrollene finner man kjente navn som Jennifer Garner (Alias/Elektra) og Jason Bateman (Arrested Development) i tilegg til ferskinger som 20-år gamle Ellen Page og «Superbad»-stjernen Michael Cera.

Og eks-stripperen Cody har enda mer berømmelse i vente. Sammen med Steven Spielberg jobber hun nå på et komiprosjekt som har fått navnet «The United States of Tara». Med seg har de fått den australske stjernen Toni Collett, som skal spille hovedrollen som husmor med personlighetsforstyrrelser.

«Juno» har norsk premiere den 1. februar.