Vil at barna skal bruke mer data

Vil at barna skal bruke mer data
Vil at barna skal bruke mer data
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fornyings- og administrasjonsminister Heidi Grande Røys vil ha mer bruk av data i barnehager.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Barnehager kan ikke velge bort digitale verktøy. De er en del av samfunnet ungene lever i, sier fornyings- og administrasjonsminister Heidi Grande Røys i en pressemelding.

- Vi vet at stadig yngre barn tar i bruk IKT og digitale medier, som etter hvert har blitt en naturlig del av det samfunnet barna lever i.

- Stimulerer språket

Barn helt ned til toårsalderen fotograferer, lager animasjoner og skildrer egen hverdag, som de igjen bruker i spill og lek, skriver ministeren i pressemeldingen.

Det hevdes også at bruk av IKT bidrar til å stimulere språkutvikling, noe som fremheves som viktig for barn med innvandrerbakgrunn og mangelfulle norskkunnskaper.

Ikke dataspill

- Vi må sørge for at barns bruk av IKT ikke blir ensbetydende med passive dataspill.

Dersom barn får anledning til å bruke for eksempel digitalkameraer og PCer som en del av aktiv lek og læring, gir vi barna de beste forutsetningene for å utvikle digital dømmekraft i tidlig alder, sier fornyingsminister Heidi Grande Røys.

En studie i regi av Høyskolen i Oslo skal nå se nærmere på faktisk bruk og tilgang til kameraer, pcer og dataspill i barnehagene, i nær dialog med andre aktører på feltet. Fornyingsministeren støtter prosjektet med 500 000 kroner.