Popstjerne skal lede barna

Phung Hang (26) er tilbake i rampelyset som programleder i barne-TV. Her skal hun blant annet lede sitt eget musikalske program for barn, «Så gøy».
Phung Hang (26) er tilbake i rampelyset som programleder i barne-TV. Her skal hun blant annet lede sitt eget musikalske program for barn, «Så gøy».
 
Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter en pause fra rampelyset er hun tilbake på norske skjermer. Nå skal Phung Hang lede barne-TV på NRK.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg er veldig spent, men gleder meg til å komme på lufta og har god magefølelse, forteller Phung Hang til ABC Nyheter.

26 åringen fra Brummunddal er for mange kjent fra popgruppa Cape. Nå er hun imidlertid klar for en ny rolle, som programleder på NRKs nye barnekanal NRK Super, hvor hun blant annet skal lede det interaktive musikkprogrammet «Så gøy».

– Barne-TV er jo egentlig ikke min arena, men dette musikkprogrammet skal jeg i stor grad få være med å forme selv. Og jeg er skitstolt over å få jobbe her. Barna her i kanalen er kjempeflinke.

– Jeg håper bare at de vil forstå Brummunddalsdialekten min, ler hun.

Phung Hang gleder seg til å jobbe med Barne TV. Foto: Ole Kaland/NRKPhung Hang gleder seg til å jobbe med Barne TV. Foto: Ole Kaland/NRK

Det har gått seks år siden Phung Hang brått ble kastet inn i musikkbransjen sammen med de fire andre som var plukket ut til å være med i TV3-serien «Popstars». Få måneder senere var de fem ungdommene landskjent som gruppa Cape.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

De siste årene har norsk-kineseren til en viss grad satt den musikalske satsningen på hylla for å være aktiv i organisasjonen MOT som jobber for å forebygge mobbing.

Med det nye programkonseptet «Så gøy» på NRK Super får hun endelig jobbet mer med musikk igjen. Denne gang sammen med barn.

– Her skal vi ha musikalske gjester og leke med musikk, lyd og dans. Og så vil jeg at barna skal lære at man ikke nødvendigvis trenger å ha dyre instrumenter for å lage musikk. Jeg vil at vi skal få til et program som er humørfylt og koselig, forteller den blide 26 åringen.

7. desember er debuten hennes i barne TV. Hennes egen musikalske programpost «Så gøy» får først premiere 11. januar neste år. Men opptakene er allerede i gang.

– Det er like greit at barna får vent seg til dialekten min med en gang, ler hun.

For dala-dialekten fra Brummunddal har hun ingen planer om å legge av seg.

– Dialekten min er viktig for meg. Og det er viktig at barna får høre nye dialekter, selv om det kanskje er litt rart når det kommer fra en liten kineser med brummunddalsdialekt.

Les også: Nå kommer barnekanalen.