Gisseltaker ved Clinton-kontor pågrepet

Gisseltaker ved Clinton-kontor pågrepet
Gisseltaker ved Clinton-kontor pågrepet
Artikkelen fortsetter under annonsen

Rochester (NTB-AP-AFP): Mannen som hevdet han hadde med seg en bombe og tok to personer som gisler på et av Hillary Clintons valgkampkontorer i New Hampshire, overga seg frivillig etter fem timer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kort tid etter at han lot det siste gisselet slippe fri fredag kveld, gikk gisseltakeren Leeland Eisenberg ut av kontoret i byen Rochester.

Han la fra seg en pakke som så ut som en hjemmelaget bombe og ble umiddelbart etterpå pågrepet av politiets spesialstyrker.

Ba om hjelp


Eisenberg, som ifølge en kilde i politiet skal være mentalt ustabil, ønsket oppmerksomhet rundt det han mener er en for dårlig behandling av psykiatriske pasienter. Under dramaet ringte han tre ganger til CNN.

Til en av de ansatte i TV-selskapet forklarte han at trengte hjelp til behandling, men at han hadde blitt avvist fordi han ikke hadde penger.

- Jeg må snakke med Hillary Clinton. Noe må skje. Vanlige folk trenger hjelp til forsikringer, sa Eisenberg, ifølge CNN.

CNN gikk ikke ut med opplysningene før mannen var arrestert og alle gislene var i sikkerhet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ingen såret


Flere personer ble sluppet ut av bygningen kort tid etter at gisseldramaet begynte ved 13-tiden.

Et øyenvitne fortalte til TV-stasjonen WMUR at en kvinne med en baby var blant dem som ble løslatt.

Ifølge kvinnen kom Eisenberg gående inn på valgkampkontoret hvor han åpnet frakken sin og viste fram en bombe festet til kroppen med gaffatape.

Gjerningsmannen tok flere gisler og krevde å få snakke med Hillary Clinton.

Ingen personer skal ha blitt såret i gisseldramaet, ifølge politiet. Et bombeteam ble tilkalt for å hjelpe det lokale politiet, og området rundt kontoret ble evakuert.

Det uklart om pakken Eisenberg hadde med seg virkelig var en bombe.

Clinton takknemlig


Hillary Clinton sier hun er takknemlig for at gisseldramaet endte frivillig og at de ansatte og frivillige på kontoret slapp fra det uten skader. Fredag kveld reiste hun til Rochester for å møte de frigitte gislene.

- Dette har vært vanskelig, men det endte til slutt gledelig. Vi tenkte ikke på annet enn om de unge som jobber for meg var i trygghet, sa Clinton i Washington før avreise.

- Det ser ut til at han (gisseltakeren) var en person som trengte hjelp, men som søkte oppmerksomhet på en helt gal måte, la hun til. (©NTB)