Satser på musikkbinger

Norsk Musikkråd, Norsk Rockforbund, Sparebankstiftelsen DnB NOR og by:Larm går sammen om å utvikle og bedre rammene for norsk musikkliv.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag finnes det kun 20 musikkbinger mot 2000 fotballbinger i Norge, men nå har by:Larm i samarbeid med Norsk Musikkråd og Norsk Rockforbund fått på plass hele tre millioner kroner til å utvikle og bedre rammene for norsk musikkliv.

Med støtte fra Sparbankstiftelsen DnB NOR blir endelig drømmen om å bygge og utplassere hele seks musikkbinger på Østlandet realisert. Dette vil forhåpentligvis bidra til økt rekruttering av unge musikere, slik fotballbinger har bidratt til økt spilleglede og rekruttering for unge fremadstormende fotballspillere.

Første stein i fundamentet
En musikkbinge er et mobilt øvingslokale som bygges i en konteiner og kommer ferdig levert med fullt musikkutstyr. Målet er å få på plass enda flere slike musikkbinger over hele landet i årene som kommer, derfor er alle svært fornøyde med å bygge første stein på fundamentet.

Sissel Karlsen representerer Sparebankstiftelsen DnB NOR og mener at prosjektet er svært utradisjonelt og kreativt, samtidig som det er funksjonelt:

- Vi er alltid på let etter gode prosjekter som tilfredsstiller våre formål og kriterier. Musikkbinger og mobile øvingslokaler-prosjektet passer godt inn i vår visjon om å utløse gode krefter. Sparebankstiftelsen DnB NOR ønsker å gi pengebidrag til tiltak som mange får glede av. Derfor støtter vi gjerne prosjekter som har verdi over tid, engasjerer mange, skaper aktivitet, bidrar til dugnadsånd og er kulturbyggende.

- Musikklivet har stort behov for øvingslokaler. Der hvor idretten etter hvert har gode baneforhold over hele landet, så spiller fremdeles store deler av musikklivet på grusbaner. Det finnes i dag over to tusen Ballbinger og til sammenligning bare 20 Musikkbinger.

Nyttig samarbeidsprosjekt
- Sammen med offentlige tildelinger fra Kulturdepartementet og kommuner, gjør dette Norsk musikkråd og Musikkverkstedordningen i stand til å plassere ut mange nye
Musikkbinger i 2008, mener Norsk musikkråds Morten Hagevik, som også fremhever at samarbeidet mellom by:Larm, Norsk Musikkråd og Norsk Rockforbund har vært svært nyttg:

- Vi sitter alle på ulik kompetanse og ulike nettverk som vi utnytter til beste for vårt felles mål: Å bedre hverdagen for ungdom og voksne innenfor ulike sjangre, sier han.

Mener dette er en av de viktigste kampsakene i årene fremover (Foto: Rune Mortensen)Mener dette er en av de viktigste kampsakene i årene fremover (Foto: Rune Mortensen)

For Norsk Rockforbund og by:Larm er en støtte til musikkbinger ensbetydende med å bedre rammene for norsk musikk, og man håper at musikkbingene kan skape stor lokal aktivitet blant ungdom på Østlandet slik at flere spennende band kan komme ut av slike øvingslokaler en dag og skinne foran den internasjonale musikkbransjen på by:Larm.

Viktig kampsak
- Norsk Rockforbund har jobbet for flere øvingslokaler i flere år, da vi mener dette er en av de viktigste kampsakene i norsk musikkliv for årene som kommer. Unge talenter trenger et sted å øve, og det utvikles gjerne gode lokale musikkmiljøer rundt rockklubber, rockverksteder og øvingsfellesskap, sier en stolt leder i Norsk Rockforbund Monica Larsson.

- Øvingslokaler er mangelvare på de aller fleste steder i Norge. Spesielt i byer er det vanskelig for unge talenter å få utfoldet seg. At by:Larm kan brukes til å sette fokus på dette, samt at vi kan brukes til å skaffe midler til dette er kjempebra, sier by:Larm-general Erlend Mogård Larsen og fortsetter:

- Som en av Norges viktigste musikkknutepunkter er jeg kjempestolt av å ha vært med å løfte tre millioner til øvingslokaler. Og mer skal det bli.Les mer musikk her

Les plateanmeldelser her

Les Full av fuzz her

Les Lyttelua her

Les Retrohue her

Personvernpolicy