Norske filmer i spilleren

Norske filmer i spilleren
Norske filmer i spilleren

Over 910 000 norske filmer er solgt på DVD i år. Mest populær er «Lange flate ballær».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For første gang er det i år solgt 910 000 norske filmer på DVD.

Ifølge bransjeorganisasjonen FILM& KINO blir hver DVD gjennomsnittlig sett av fire personer, noe som totalt gir 3,6 millioner seere.

«Lange flate ballær» topper salgsstatistikken for norske filmer på DVD i år. Deretter følger «Slipp Jimmy fri» og «Fritt Vilt».

I 2006 hadde 20 norske filmer kinopremiere i 2006. Disse ble tilgjengelige på DVD i 2007.

Det totale antallet solgte DVDer er cirka 20 000 000 så langt i år. Dette gir en norskandel på 4,6 prosent.

- Jeg er imponert over tallene, sier videorådgiver Erik Zmuda i bransjeorganisasjonen FILM&KINO til ABC Nyheter.

- Dette er en bekreftelse på noe vi har trodd, men ikke kunnet dokumentere før nå. Det viser at norske filmer gjør det utrolig bra i hjemmemarkedet, spesielt med tanke på det store tilbudet av nye titler som slippes på DVD hvert år.

Tro på Switch

Zmuda forteller at det er en klar sammenheng mellom de filmene som går godt på kino og de som gjør det godt på DVD. Av spådommer for hvilke filmer som kommer til å selge neste år har han en klar kandidat.

- Jeg tror Switch blir en storslager, sier han.

I 2006 ble det sluppet rundt 2000 filmer på DVD, mens 242 filmer hadde premiere på kino. Statistikken for fjoråret viser at de norske filmenes andel av kinobesøket lå på 16,1 prosent av det totale besøket på rundt 12 millioner. Det vil si et besøk på i overkant av 1,9 millioner.

Legger man sammen antallet personer som ser norske filmer på DVD med besøkstallene på kino, viser det seg at de norske filmene som hadde premiere i 2006 har hatt 5,5 millioner seere så langt.

- Les mer om film her


Personvernpolicy