Streiken stopper storfilmer

Streiken stopper storfilmer
Streiken stopper storfilmer

«Da Vinci-koden»-oppfølger rammes av streik.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foto: Sony Pictures Release International
Fra filmen «Da Vinci koden».

Hollywood begynner å kjenne presset av manusforfatternes streik. Filmen «Angels & Demons» basert på Dan Browns bok med samme navn, er nå forsinket fordi manuset trenger å jobbes med. Filmen, som promoteres som oppfølger til «Da Vinci-koden», skulle ha hatt premiere rundt jul 2008, men nå har datoen blitt skjøvet fram til mai 2009.

- Med en streik som snart har vart i tre uker har Columbia Pictures utsatt produksjonen av «Angels& Demons», stod det å lese i en uttalelse fra filmstudioet ifølge BBC.

Storfilm fra Stone

Også Oliver Stones nye prosjekt «Pinkville» lider under den pågående streiken. Filmen, som handler om My Lai-massakren i Vietnam, har store stjerner som Bruce Willis og Woody Harrelson i hovedrollene. Ifølge Variety.com er prosjektet foreløpig lagt på hyllen. «Pinkville» skulle begynne innspillingen allerede i desember, men både Stone og manusforfatteren Mikko Alanne er medlemmer av Writers Guild of America og derfor i streik.

Manusforfatterne i Hollywood streiker for å få en større andel av inntektene som film- og TV-bransjen får som følge av DVD-salg og spredning av filmer og TV-serier på internett. Forrige gang manusforfatterne la ned pennen var i 1988. Den gangen varte streiken i 22 uker, forsinket tv-høsten og kostet industrien omlag 500 millioner dollar.

Les mer:

- Streik i drømmefabrikken

- Boikott Internett

Personvernpolicy