Ti norske kirurger klare

Ti norske kirurger klare
Ti norske kirurger klare

Bare detaljer gjenstår før Ullevål sykehus kan levere ti kirurger til de norske styrkene i Afghanistan

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge NRK skal den første legen reise til Afghanistan allerede på tirsdag.

- Vi har sendt ut en forespørsel om noen av kirurgene kan være interessert i dette, og tilbakemeldingene har vært utelukkende positive. Det er en bred forståelse for at dette er viktig, og engasjementet virker stort, sier kommunikasjonsdirektør Jonette Øyen til ABC Nyheter.

Forsvaret har de senere år slitt veldig tungt med å rekruttere kirurger til oppdrag i Afghanistan, noe som blant annet har ført til en bitter strid mellom den permitterte sjefen for Forsvarets sanitet, Leif Sverre Rosén, og forsvarssjef Sverre Diesen.

Tidligere denne uka inngikk Ullevål universitetssykehus og Forsvaret en avtale om et samarbeid for å rekruttere kirurger, men at det skulle gå så kort tid før man fikk kirurger til Afghanistan hadde ingen sett for seg.

- Det er klart at det er faglige utfordringer som driver kirurgene. I tillegg må det sies at det vi gjør nå er å sende ut kirurger på korte oppdrag. Det er snakk om at de vil være i Afghanistan i alt fra en til tre uker av gangen. Likevel er intensjonen at det fra tirsdag skal være kirurger fra oss i Afghanistan helt frem til april, sier Øyen.

Det gjenstår fortsatt noen detaljer før man kan si med absolutt sikkerhet at den første kirurgen forlater Norge for Afghanistan.

- Det går på hvilken kompensasjon de skal få selv, men vi må også få på plass spørsmålet om forsikring for å være i et krigsområde, sier Øyen.

Hun forteller at man i første omgang har fått tak i ti kirurger. Syv av dem hører hjemme på Ullevål, mens tre kommer utenfra.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus