Dole må ut med millionerstatning til bananarbeidere

Dole må ut med millionerstatning til bananarbeidere
Dole må ut med millionerstatning til bananarbeidere

Den amerikanske fruktgiganten Dole må ut med millionerstatning til seks bananarbeidere i Nicaragua.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En domstol i Los Angeles slo i forrige uke fast at seks ansatte ved Doles plantasjer i landet ble sterile som følge av plantegift som ble benyttet på 1970-tallet.

Les også: - Banan-gigant støttet terror


Domstolen tilkjente de seks 18 millioner kroner i erstatning, og torsdag ble fem av dem tilkjent ytterligere 14 millioner kroner i oppreisning. Juryen fant at Dole opptrådte uaktsomt og bedragersk ved å la arbeiderne sprøyte bananplantene med giften DBCP.

Juryen anklager også de to amerikanske kjemigigantene Dow Chemical og Amvac Chemical, som produserte DBCP, for å ha skjult det faktum at plantegiften kunne gi sterilitet.

Rettssaken er den første av flere lignende saker, som minst 5.000 tidligere plantasjearbeidere i Ecuador, Nicaragua, Costa Rica, Guatemala, Honduras og Panama har anlagt mot amerikanske selskap, med krav om erstatning for sterilitet. (©NTB)

Illustrasjons foto: Flickr.com

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus