Norge-Tyrkia:

Får hjelp fra høyere makter

Får hjelp fra høyere makter
Får hjelp fra høyere makter

Den samiske trollmannen Nils Mikkel Sara vil sørge for at Tyrkia taper lørdag. Han gander Norge og garanterer 2-0 seier i den viktige kampen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Samisk trolldomshjelp

John Carew, Daniel Braaten og Bjørn Helge Riise får samisk hjelp til å slå tyrkerne i morgen. Nils Mikkel Sara setter en gand som skal sørge for norsk EM-deltagelse neste sommer.

Fakta:

Ganding eller gand (på folkemunne ganning) er et gammelt, nordisk ord fra middelalderen som særlig er blitt brukt om trolldomskunster og tryllemidler knyttet til finner og samer. «Å gande» eller «å sette gand» vil si å utøve trolldom.

Ordet «gand» eller «gan» kommer fra det norrøne gandr som betød «spiss kjepp», og har vært brukt med forskjellig betydning opp gjennom historien, blant annet om tryllestav, tryllemiddel, hjelpeånd og seinere forbannelse og trolldom.

(Kilde: Wikipedia)

Nils Mikkel Sara vil bruke sine magiske evner til å hjelpe Norge med å skaffe seg EM-billett. Han har satt en positiv gand over landslaget. (Foto: Privat)Nils Mikkel Sara vil bruke sine magiske evner til å hjelpe Norge med å skaffe seg EM-billett. Han har satt en positiv gand over landslaget. (Foto: Privat)

Landslaget trenger all den støtten de kan få for å sikre neste sommers EM-billett. Det er ventet fullt hus på Ulleval når de i morgen møter Tyrkia, og publikum kommer til å gi alt for å støtte Åge Hareides menn.

Nå får landslagsjef Hareide litt ekstra hjelp på veien. For den samiske trollmannen Nils Mikkel Sara har bestemt seg for å bidra med sitt.

Torsdag ettermiddag begynte Sara nemlig å sette gand over Norge.

- Norge vinner 2-0 på lørdag, garantert, sier han til ABC Nyheter.

Oppfordring

Sara mener det i utgangspunktet ikke er nødvendig å gande Norge før møtet med tyrkerne. Trollmannen har klokkertro på det norske laget, også uten at han benytter seg av sine påståtte magiske evner.

- Vi kommer til EM. Norge er bedre enn Tyrkia og vinner kampen på lørdag. Det er jeg helt sikker på, sier Sara på telefon til ABC Nyheter.

- Men siden du er så sikker, har du gjort noe personlig for at det skal skje?

- Nei, det har jeg ikke. For det første så tror jeg ikke er nødvendig, og for det andre så har ingen spurt meg om jeg kan gjøre det, fortsetter fotballdommeren, som ved flere anledninger har påstått at han har påvirket fotballkampers sluttresultat.

- Men jeg er veldig usikker på om Norge klarer det. Det er alltid nervøst før en avgjørende kamp. Kan du bruke de evnene du har for å hjelpe til?

- Ja, hvis du mener det er nødvendig, så skal jeg selvfølgelig gjøre det. Det er helt greit. Jeg starter med en gang, sier Sara til ABC Nyheter.

Virket før?

Den samiske fotballdommeren var mannen som angivelig stod bak Branns 0-6 tap for Lyn på Ullevaal denne sesongen. Han hevder det var samiske magi som sørget for at årets seriemester gikk på en stjernesmell.

Men Sara opphevet i etterkant forbannelsen og alle vet hvordan det da gikk: Brann ble suverene mestere i Tippeligaen 2007.

Hemmelig

Sara er sparsommelig med å utlevere hva han gjør for påvirke resultatet. Men han sier at han må starte tidlig for at det skal ha noen effekt.

- Jeg kan ikke avsløre hvordan jeg gjør det. Men jeg kan si såpass at jeg må tenke mye og lenge. Men om det skal bli noe av, må jeg begynne fort.

ABC Nyheter har forsøkt å komme i kontakt med landslagssjef Åge Hareide for en kommentar om hjelpen fra nord, men landslagssjefen ville ikke uttale seg om Saras bidrag.

- Det får være grenser for hva vi skal forholde oss til, var pressesjef Mørlands irriterte svar til ABC Nyheter.