Irak vil ikke oppgi dødsstraffen nå

Irak vil ikke oppgi dødsstraffen nå
Irak vil ikke oppgi dødsstraffen nå

Iraks ambassadør til Norge, dr. Ahmad A. Bamarni, bekreftet så sent som i forrige uke at Irak ikke er i nærheten av å ville avskaffe dødsstraffen nå.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foto:

Terje Bendiksby / SCANPIX

Det var statssekretær Raymond Johansen i Utenriksdepartementet som møtte ambassadøren i Stockholm for å klarlegge dette spørsmålet som er helt avgjørende for å kunne gjennomføre utvisningen av mulla Krekar. Bamarni er ambassadør i Sverige og sideakkreditert til Norge.

Under en orientering i Arbeids- og inkluderingsdepartementet onsdag understreket Johansen at det er særdeles viktig for norsk utenrikspolitikk generelt at Norge har høy troverdighet i spørsmål om folkerett og menneskerettigheter.

- Krekar-utvisningen er en lakmustest på vår holdning til menneskerettighetene, sa Johansen.

Han opplyste at den norske ambassaden i Amman i Jordan hadde utført en analyse av situasjonen i Irak som konkluderte med at det ikke er mulig å returnere Krekar til Irak uten å komme i konflikt med Norges forpliktelser etter menneskerettighetskonvensjonen. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus